verbindende communicate No Further a Mystery

Het begint allemaal bij een heldere verbindende communicate waarneming (dus zonder oordeel), zo blijf je bij de feiten en ontstaat er geen “ruis” in de communicatie.

Bekijk of vertel over de rij kaarten die er nu ligt. Hierbij is het belangrijk dat er geen goed of fout is. Het gaat om hoe degene die de kaarten heeft neergelegd het ervaart.

Dit is een dag waarop een persoon of meerdere personen de dag zo mag doorbrengen zoals gewenst. Bepaal van tevoren wel samen wat de voorwaarden zijn. Je kunt ook voor een langere of juist kortere periode kiezen.

In dit mooie gedachtengoed gaat het erom dat ieder mens dezelfde behoeften heeft in het leven. Behoefte aan liefde, rust, verbinding, schoonheid, kennis, delen en nog veel meer. Vanzelfsprekend kan de ene persoon een relatief grotere behoefte hebben aan bijvoorbeeld rust dan een ander.

Een kenmerk van quasi-gevoelens is dat ze impliceren dat het aan de ander ligt, en dit is niet zo. Sterker nog: het ligt nooit aan de ander.

Hier een korte toelichting op de vier fasen van een situatie waarin een conflict speelt, want dan 'komt het erop aan'. Het voorbeeld is: Klaas zit in de kroeg, terwijl hij zijn vriendin Karin had beloofd dat hij om etenstijd thuis zou zijn.

Bij mezelf merk ik vervolgens dat ik daarnaast ook verlang naar het praktische en toepasbare, dat weer te vinden valt in het communicatie-design zelf.

Gelukkig was niet de hele training van een filosofisch kaliber. Ik vond het in dit geval zeer waardevol omdat zo’n discussie de kaders duidelijk maakt van wat je leert.

‘Schuldgevoel is een quasi-gevoel en gaat ervan uit dat we verantwoordelijk kunnen zijn voor hoe een ander zich voelt. Dit is nooit het geval. We zijn verantwoordelijk voor ons eigen gevoel en zo kun je nooit iemand teleurstellen.

Behoeften die helemaal niet worden vervuld of die in de gekozen situatie voor jou helemaal niet belangrijk zijn.

Laat de waarnemings- en oordeelkaarten zien en vertel over het verschil. Dit kun je ook pas na afloop van de oefening doen, zodat het verschil eerst zelf ontdekt kan worden.

Optimaliseer de huidige teamwerking én de relaties van het staff satisfied alle stakeholders. Bouw zo aan een gezonde organisatie cultuur waarin openheid, vertrouwen en betrokkenheid leven.

5. Wat zijn de belangrijkste overeenkomsten en verschillen in deze groep? Welke conclusies kunnen jullie hieruit trekken? Eventueel kan dit fulfilled de grote groep gedeeld worden.

Toch kun je niet zeggen dat je móét werken. Het heeft geheid consequenties als je het niet doet (zoals elke keuze die heeft), maar moeten…?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *